onsdag den 20. marts 2013

Mærkelig udtale af ord

"Stilleben (via tyskStill-leben, "stille liv") fra nederlandskstilleven. På fransk nature morte, "død natur") er en foto- og malerteknisk stilart, der viser opsætninger af livløse genstande – oftest smukt dækkede borde eller blomster." Citat fra wikipedia.

Da jeg var barn, læste jeg ofte ord før jeg hørte dem, hvilket har gjort, at jeg nogle gange har udtalt ord lidt sjovt. Et eksempel er salami, som jeg udtalte "sallami".

Det viser sig, at jeg stadig tror nogle ord udtales anderledes, end de egentlig gør. I går kom en af fysikerne fra kurset over lidt smågrinende og sagde: Det er lige gået op for mig at "stille ben" udtales "stil-leben", hehe!

Hvortil jeg svarer: Ejj, jeg troede også det hed "stille ben"!

Ja ja, jeg er ikke den eneste :)

Fil:StillLifeWithASkull.jpg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar